Najava 65. Seminar biljne zaštite

Poštovane kolegice i kolege, dragi članovi HDBZ i svi ostali!

Nakon godine dana prekida zbog situacije s pandemijom Covid 19, s ponosom najavljujemo održavanje našeg tradicionalnog Seminara biljne zaštite koji će se po 65. puta održati od 08. do 11. veljače 2022. godine u Opatiji, u Organizaciji Hrvatskog društva biljne zaštite.

Prateći uvijek sve ono što je novo i aktualno na 65. Seminaru dominirati će dvije teme: „Od polja do stola“ i „Bioraznolikost“ o kojima ćemo detaljno progovoriti na panel raspravama u kojima će sudjelovati najeminentniji stručnjaci kako ih domovine tako i iz inozemstva. Uz ove dominantne teme,  kao i uvijek sve sudionike upoznati ćemo s aktualnim problemima vezanim na pojavu štetnika, bolesti i korova, s najnovijom situacijom vezanom uz zakonodavni okvir i primjenu sredstava za zaštitu bilja kako kemijskih tako i onih bioloških i alternativnih, s novim tehnologijama i metodama primjene sredstava za zaštitu bilja, a poseban naglasak dati ćemo na situaciju s karantenskim organizmima u okviru nove EU regulative. Biti će tu puno novosti, interesantnih i korisnih informacija za svakog tko se bavi zaštitom bilja u bilo kojem segmentu. I ovaj puta s nama će biti svi proizvođači i distributeri sredstava za zaštitu bilja koji će na visokoj stručnoj razini upoznati sudionike Seminara s novostima u tom području.

Suorganizatori Seminara su Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, HAPIH,  CROCPA i JU „Zeleni prsten“ Zagrebačke županije. Brojni su oni koji nam pružaju potporu kao partneri Seminara ili Sponzori, svima smo uvijek od srca zahvalni.

Nadamo se da će nadolazeći, jubilarni 65. Seminar biti medijski značajnije pokriven stoga je ovo samo kratka najava za naše članove, a o svemu ćemo vas uskoro detaljnije obavijestiti.

Veselimo se Vašem dolasku i s radošću Vas očekujemo kao aktivne sudionike, ovog za sve nas nedvojbeno, najvažnijeg događanja.

            Dobro došli na 65. jubilarni Seminar biljne zaštite!

 

                                                                                   Predsjednica  HDBZ

                                                                       Prof. dr. sc. Jasminka Igrc Barčić