65. Seminar biljne zaštite

Poštovani članovi Hrvatskog društva biljne zaštite, drage kolegice i kolege!

 

Vrijeme neumitno prolazi i tako se približava održavanje našeg tradicionalnog, ovaj puta jubilarnog 65. Seminara biljne zaštite. Seminar se uvijek održava u veljači i nikada pa ni u najtežim danima domovinskog rata, nismo odgodili održavanje Seminara, već smo ga usprkos svima i svemu održali svake godine.

Nikada, niti u najgorim snovima i primislima nismo mogli vjerovati da će nas zadesiti ovakva nevolja s kojom se sada suočavamo, pojava pandemije COVID 19, kada samo nemoćno možemo gledati što se oko nas zbiva i čekati da sve to prođe. Čitav svijet suočen je s ovom pojavnošću i jedina nam je želja da znanstvenici, liječnici i svi koji su uključeni u istraživanja pronađu lijek ili cjepivo kako bi se što prije vratili u život kojim smo sada to moramo priznati sretno živjeli. Naznake su dobre i moramo u njih vjerovati.

Na našu veliku žalost 65. Seminar biljne zaštite zbog velikog broja sudionika nećemo moći održati u veljači. Osim stručnog dijela i predavanja koja bi još nekako i mogli organizirati svrha našeg Seminara oduvijek je bila radost druženja, razgovori s kolegama, svečana večera i Perina noć. Bez toga naša Opatija ne bi bila ono što je u našim srcima.

U suglasju s hotelom „4 opatijska cvijeta“ i epidemiološkim preporukama, termin održavanja 65. jubilarnog Seminara pomičemo i održati će se od 8. do 11. lipnja 2021. godine.

Navikli smo ići u Opatiju po kiši, snijegu, ledu, buri i svekolikim nedaćama i nikada nas to nije spriječilo u dolasku na naš Seminar. Sada u ovim ružnim vremenima imamo prigodu doživjeti nešto još ljepše. Opatiju ljeti, sunce, more, ljetne večeri i uz rad puno zabave. Sve detalje i mogućnosti koje nam pruža novi termin poslati ćemo vam u proljeće, do kada se nadamo i vjerujemo da će sve ovo u čemu sada živimo proći i biti iza nas.

Vjerujem da se svi radujete dolasku u Opatiju, druženju s kolegama, novim poznanstvima i obnovljenim starim prijateljstvima. Do tada ostanite zdravi vi i vaše obitelji, prijatelji. Čuvajte sebe i sve oko sebe.

Do susreta u Opatiji u lipnju, srdačno vas sve pozdravljam i neizmjerno se veselim susretu sa svima vama.